Jadana w polskich domach od święta i na co dzień tradycyjna sałatka jarzynowa zagościła dzisiaj na stole Domu typu A. Wszystko to za sprawą Pana Janusza, który był pomysłodawcą tematu treningu kulinarnego. Zafascynowany smakiem sałatki jarzynowej, który miło kojarzy mu się z młodością i czasem zabaw weselnych, zapragnął odświeżyć swoje wspomnienia. Uczestnicy chętnie mu w tym pomogli. Pracownia kulinarna zabrała się do pracy: ugotowane zostały warzywa w mundurkach – aby zachować, jak najwięcej witamin i substancji odżywczych, przygotowano jaja ugotowane na twardo, jabłka, cebulę, ogórki kiszone i zielony groszek. Po obraniu i pokrojeniu warzyw w kostkę, uczestnicy połączyli wszystkie składniki majonezem i doprawili musztardą, solą i pieprzem. Zwieńczeniem treningu było kosztowanie sałatki przy wspólnym stole. Sałatka smakowała wybornie! Od teraz będzie miłym wspomnieniem nie tylko dla Pana Janusza 🙂