Jesień to niewątpliwie jedna z najpiękniejszych pór roku. Cieszy nas zwłaszcza wtedy gdy mieni się kolorami w blasku promieni słonecznych, a spadające różnobarwne liście tańczą wraz z powiewem ciepłego wiatru. Jesień lubimy też za jej smaczne owoce. W przestrzeniach naszego ogrodu spędziliśmy piątkowe przedpołudnie częściowo przygotowując go na nadejście zimy. Zgrabiliśmy suche liście, zebraliśmy dorodne dynie, kolby kukurydzy i cukinie a następnie odchwaściliśmy wszystkie rabaty, oczyszczając je z pozostałych łodyg i liści. Uporządkowaliśmy również wnętrze ogrodowego domku, składając w nim materiały ogrodnicze, by ochronić je przed nadejściem pierwszych przymrozków. W pracowni kulinarnej natomiast urządziliśmy festiwal kulinarny PrzeTwory, w ramach którego przetwarzaliśmy wszystkie zebrane owoce by cieszyć się ich smakiem w sezonie zimowym. Myliśmy je, obieraliśmy, kroiliśmy, pasteryzowaliśmy a także przygotowaliśmy do mrożenia. Ponadto z dyni, pochodzącej z przyDomowej grządki, ugotowaliśmy przepyszną rozgrzewającą zupę krem. To był bardzo pracowity, owocny i smaczny dzień! 🙂