Jak co roku ucieszyła nas możliwość ponownego wzięcia udziału w Dniach Otwartych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. To świetna okazja, by poszerzyć swoją wiedzę, porozmawiać z fachowcami i miło spędzić czas. Podobnie jak w ubiegłym roku część z nas postanowiła skorzystać z możliwości pomiaru składu ciała oraz z porad dietetyka. Jak zawsze naszym zainteresowaniem cieszyły się także zwierzęta – hodowlane: krowy, rożnych gatunków kury, ale też ptaki drapieżne. Można było również dopytać studentów weterynarii o różne kwestie związane z naszymi pupilami domowymi. Dla zainteresowanych były też stoiska z zakresu wiedzy o żywności. Wielkie wrażenie zrobiła nas nas żywność poddania liofilizacji, która po odpompowaniu wody zachowuje swój smak i objętość. a którą można przez długi czas przechowywać. Sposoby obróbki drewna, różne rodzaje miodów, mrożone ciekłym azotem lody… Już nie możemy doczekać się kolejnych Dni Otwartych na SGGW!