Świętowanie, jak powszechnie wiadomo, najbardziej raduje i smakuje w gronie nam najbliższych. Po kilku dniach intensywnych przygotowań, celebrowaliśmy dziś Domowe ,,Jajeczko”. Na dobry początek obejrzeliśmy występ wokalno – instrumentalny przygotowany pod czujnym okiem naszej muzykoterapeutki – Pani Neli. Po tak energicznym wstępie, zasiedliśmy do stołu by skosztować przygotowane przez pracownię kulinarną pyszności. Degustacji nie było końca 🙂 W tegorocznym, wielkanocnym menu znalazły się takie uwielbiane przez nas dania i przekąski, jak wegański żurek, jaja skąpane w soku z buraka, pasty jajeczne, rolady szpinakowe, sałatki wielowarzywne czy zawijaski z tortilli nadziewanej pastą jajeczna z suszonymi pomidorami i makiem. O słodkościach w postaci serników, mazurków i pierników nie wspominając 🙂 Po obfitym biesiadowaniu czekały na nas odprężające rozgrywki w kalambury, oczywiście w tematyce Świąt Wielkiej Nocy. Tym samym, przygotowania w ramach Wielkiego Tygodnia do zbliżającego się czasu rodzinnego świętowania uważamy za rozpoczęte! 🙂