Po trwającej dwa tygodnie przerwie wakacyjnej nadszedł dla naszych beneficjentów czas powrotu do pracy. O ile zakończenie urlopu nie przywołuje miłych skojarzeń to powrót do Domu zwiastuje same pozytywne okoliczności. Od początku tygodnia dzielimy się wrażeniami z minionego odpoczynku ale też planami nadchodzących wyjazdów bo przecież sezon relaksu w pełni. Ochoczo zajęliśmy się naszym ogrodem, który znacznie odczuł naszą nieobecność. Odchwaściliśmy większość warzywnych rabat, kontynuowaliśmy prace nad kaskadowym zielnikiem i zbieraliśmy owoce, takie jak czarne, czerwone i białe porzeczki oraz słodziutkie maliny. Do pracy wróciły też pracownie tematyczne, w tym kulinarna, w której na zajęciach tradycyjnie powstają nasze ulubione potrawy. Dziś uczestnicy zajęć pod czujnym okiem Pani Oli przyrządzili pyszne falafele z ziemniaków i młodej kapustki, skąpane w aromatycznym sosie chrzanowym! Mniam! 🙂