We środy i piątki Domowego menu królują zupy. W pozostałe dni tygodnia natomiast, w ramach treningu kulinarnego, przyrządzane są smaczne dania tematycznie nawiązujące do kuchni z całego świata, odpowiadające naszym upodobaniom, wykorzystując sezonowe dobroci ale też uwzględniające nasze diety i wykluczające składniki, na które jesteśmy uczuleni. Dziś na obiadowych talerzach znalazła się przepyszna sałatka ziemniaczana. Grupa uczestników zajęć kulinarnych, pod okiem instruktora, cierpliwie przygotowywała wszystkie potrzebne składniki, które uprzednio zostały zakupione podczas treningu ekonomicznego. Ugotowaliśmy i wystudziliśmy ziemniaczki w mundurkach, następnie pokroiliśmy je, dodając kolejno rozdrobnione w kostkę kiszone ogórki, cebulę i śledzie. Całość oprawiliśmy sosem jogurtowo – majonezowym, przyprawami i koperkiem. Wyszło pyyyyycha! 🙂