Italia. Przepiękne krajobrazy, piaszczyste plaże, liczne perełki architektury, klimatyczne miasteczka, pyszna kawa…. i doskonała kuchnia. W miniony poniedziałek pracownia kulinarna rozpoczęła włoski tydzień, podczas którego Szefowie Domowej kuchni przyrządzają przysmaki półwyspu apenińskiego. W poniedziałek smakowaliśmy pastę alla puttaneska, z kaparami, anchois, oliwkami i tartym parmezanem. We wtorek na obiadowych talerzach królowała pizza. Wybór był doprawdy obfity. Pizza hawajska, pepperoni, capriciosa i z dodatkiem sera gorgonzolla. Do wyrobu ciasta wykorzystaliśmy robot kuchenny firmy BOSCH wygrany przez naszą drużynę w konkursie Kucharz Doskonały! Podczas gotowania jest niezwykle pomocny, sprawdza się idealnie 🙂 Dziś natomiast degustujemy makaron Cacannelloni z nadzieniem szpinakowym i sosem beszamelowym. Prawdziwa włoska uczta! Mniammmm! 🙂
Vivat Italia! Vivat Pizza! 😀 w Domu świętujemy włoski tydzień 🙂 wtorek pyszny, że palce lizać!