W ramach cyklu zajęć o zdrowym odżywianiu na dzisiejszym treningu psychofizycznym uczyliśmy się w jaki sposób upiec zdrowy i pełnowartościowy chleb. Krok po kroku realizowaliśmy punkty zapisane w przepisie, tak, aby pod koniec dnia móc się cieszyć świeżym chlebem. Porcje ciasta podzieliliśmy na dwie blachy, a do jednej z nich dodaliśmy suszone śliwki, dzięki czemu uzyskaliśmy dwa różne rodzaje wypieków. Aromat świeżo wypiekanego chleba zwabiał wszystkich do pracowni kulinarnej. Trudno było wytrzymać do planowanej degustacji i niektórzy podjadali jeszcze ciepły chleb… Dzięki tym warsztatom uświadomiliśmy sobie, że pieczenie chleba wcale nie jest takie trudne, wystarczy odrobina chęci i motywacji, aby powstał. A satysfakcja ze wspólnego wypieku jest ogromna! Warto pamiętać, że własny chleb, który pozbawiony jest konserwantów i ulepszaczy jest znacznie zdrowszą alternatywą dla ogólnodostępnego w sklepach pieczywa.